jan
4

Mézes zserbó

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

mezes_zserbo.jpgAz egyik kedvencem, ideje volt végre kipróbálni, karácsony ürügyén... Pár éve kaptam anyukámtól a receptgyűtjeményt. Az eredeti receptben levő margarin helyett vajat használtam, a krémbe egy kicsit kevesebb vajat és cukrot tettem. Az eredeti receptben nem volt lekvár, de mi lekvárral szeretjük. A tetejére tortabevonó helyett ganache-t raktam, amit szupergyors, egyszerű megcsinálni és nagyon finom.

Hozzávalók (tészta): 45 dkg finomliszt, 15 dkg porcukor, 1 csipet só, 2 tojás, 5 ek tej, 2 ek  méz, 3 dkg vaj, 1 kk szódabikarbóna, 2 kk vaníliás cukor

A lisztet összekeverjük a porcukorral, sóval, szódabikarbónával. A langyos vajat és a többi hozzávalót habosra keverjük, összegyúrjuk a liszttel, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap négyfelé osztjuk, kb 23 x 30 centis lapokra nyújtjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 6 percig sütjük.

Hozzávalók (töltelék és csokimáz): 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csipet só, 7.5 dl tej, 6 ek gríz, pirosribizli lekvár, 10 dkg étcsoki, 1 dl habtejszín

A langyos vajat habosra keverjük a porcukorral, a tejben felfőzzük a grízt, majd belekeverjük a cukros vajat. Az első lapra rékenjük a krém felét, rátesszük a második lapot. Vastagon megkenjük a lekvárral, rátesszük a harmadik lapot, majd a krém felét, arra a negyedik lapot. A tejszínt és a kockára tört csokit folyton kevergetve addig melegítjük, amíg a csoki felolvad (kb 5 perc), simára keverjük, a süti tetejére kenük és pár napra hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

Eredeti recept innen: Süteményeink - Mezőhegyes Önkormányzat Pénzügyi Csoportja, 5. közzététel

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr716352730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása