Ősszel vettünk olcsón "rendes", azaz tölteni való zöldpaprikát és kicsumázva lefagyasztottuk. A paradicsomlé saját készítésű.
Hozzávalók: 10 db paprika, 40 dkg darált csirkehús, 1 csipet só, bors, kevés cukor, 1 tojás, 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 dl rizs, 2 ek liszt, kevés zsír, kevés cukor, 1 l paradicsomlé
A hagymát és a fokhagymát apróra vágva megpirítjuk kevés zsíron, hozzáadjuk a húst, rizst, tojást, sót, borsot. Összegyúrjuk, a paprikákba töltjük. A lisztből kevés zsírral rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Beletesszük a paprikákat és 40 percet főzzük.
Eredeti recept: Horváth Ilona: Szakácskönyv, Vince Kiadó, 1998.