ápr
16

Töltött paprika

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

toltott_paprika.pngŐsszel vettünk olcsón "rendes", azaz tölteni való zöldpaprikát és kicsumázva lefagyasztottuk. A paradicsomlé saját készítésű.

Hozzávalók: 10 db paprika, 40 dkg darált csirkehús, 1 csipet só, bors, kevés cukor, 1 tojás, 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 dl rizs, 2 ek liszt, kevés zsír, kevés cukor, 1 l paradicsomlé

A hagymát és a fokhagymát apróra vágva megpirítjuk kevés zsíron, hozzáadjuk a húst, rizst, tojást, sót, borsot. Összegyúrjuk, a paprikákba töltjük. A lisztből kevés zsírral rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Beletesszük a paprikákat és 40 percet főzzük.

Eredeti recept: Horváth Ilona: Szakácskönyv, Vince Kiadó, 1998.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr4213791338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása