sze
25

Paradicsomlé

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

paradicsomle.jpgHozzávalók:

6 kg paradicsom, 1 kk nátrium-benzoát
A paradicsomokat megmossuk, keresztben bevágjuk és forrásban levő vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héját. Kétfelé vágjuk, kicsumázzuk. Mivel a paradicsomok belül picit kemények voltak, pár percet főztük őket. Ledaráljuk húsdarálón, majd paradicsompasszírozón átpasszírozzuk. Kb 5 percet főzzük. A tisztára mosott szörpös üvegekbe egy csipet nátrium-benzoátot teszünk, forrásban levő vizet öntünk rá, lezárva többször összerázzuk, majd kiöntjük a vizet. A levet az üvegekbe merjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, celofánt teszünk rá, rácsavarjuk a tetőt és száraz dunsztba tesszük két napra.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr9312812980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása