Utolsó kommentek:

marcsi72 2010.12.01. 09:50:46

Jól látod :-)
Egyébként létezik bőgatya feketében és kékben, igaz, megkötő meg övtartó nincs egyiken sem...

Bejegyzés: Bőgatya Mikinek

Betond 2010.12.01. 09:28:18

Jól látom, sötétfehér bőgatya?

Bejegyzés: Bőgatya Mikinek

SchKata 2010.11.13. 17:55:47

Szia Marcsikám! Én a mosódió helyett mosómedvét használnék. Egyszerűen megbíznám, hogy mosogasson el :)

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

marcsi72 2010.11.10. 08:51:28

Köszi a tippeket, nagyon jó mind, főleg a fehérítő! Ha megyünk haza legközelebb, veszek újra diót, plusz az általad ajánlott adalékokat is és kipróbálom őket :-)

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

Anita12 2010.11.10. 08:47:22

Sziasztok,

Néhány szerintem hasznos tipp: habosabb ugyan nem lesz az állaga a "szernek", viszont célszerű hozzáadni teafa olajból egy két cseppet, mert fertőtlenít, baktérium,-és vírusölő hatása van. Arról nem is beszélve, hogy természetes anyag.
Egyébként a férjem is én is nagyon elégedettek vagyunk a mosódióval. Mosószódával használva kiszedi a makacs foltokat is (annyi,hogy fel kell higítani a szódát langyos vízben és úgy betenni a ruhákhoz). Fehér ruhákhoz pedig öko fehérítő sót használok (plusz dió), amit higítatlanul a tartályba teszek és szép fehérek tőle a ruhák. Remélem tudtam hasznos tippeket adni:-)

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

marcsi72 2010.11.09. 15:20:26

Pizzatészta receptet írnál nekem? Előre is köszi!

Bejegyzés: Mazsolás kalács kenyérsütő gépben

marcsi72 2010.11.09. 15:13:15

Próbáld ki :-)
Csináltam kakaós kalácsot is a gépben, de nagyon száraz lett. Találtam utána egy receptet rá, amit dicsértek, majd kipróbálom. Amúgy én is főleg kenyeret sütök benne, sokkal egyszerűbb, mint a régi recept (a blog legelején). Igaz, az a páromnak jobban ízlik... Mostanában teszek bele joghurtot is, attól puhább lesz, de kicsit beesik a teteje.

Bejegyzés: Mazsolás kalács kenyérsütő gépben

Enchanted Garden 2010.11.09. 15:08:20

Finom lehet. :) Februar ota en is kenyersuto hasznalo vagyok, de leginkabb a napi betevonket csinalom benne, meg neha pizzahoz tesztat. Edina

Bejegyzés: Mazsolás kalács kenyérsütő gépben

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2010.08.16. 22:14:32

Gratulálok, egyre jobb lesz a technológia!
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kivonatolási fázisban (ágyazás alatt), az illat és ízanyagok diffúziója rendkívül változatos, és a hatékonysága sok mindentől függ. Ezért az idő függvényében, a kivonatolási folyamatban, az ital rendkívül vegyes illat és ízérzetet kelthet, ami természetes! Idő kell, amíg az alkotók "összeérnek", a belső egyensúlyi állapot stabilizálódik. Szóval idő kell a harmonikus állapot kialakulásához, nem szabad siettetni a folyamatot! Megéri várni!

Amire nagyon érdemes figyelni, az az aszalt gyümölcsök előállítási technológiája, mert meglepődhetünk, ha mondjuk erősen szúrós illatképpel találkozunk a végén! Ez például azért lehet, mert kémiai anyagokat használnak az eltarthatóság miatt!

Hasznos, ha igazi ősi módszerrel, szárítással aszalt gyümölcsöt használunk. Ez a korrekt megoldás! Ekkor nem ér meglepetés bennünket! További eredményes kreativitást kívánok, egyben elnézést a mostani terjedelemért!

Bejegyzés: Ágyas pálinka 2010

marcsi72 2010.05.07. 15:01:47

Köszönjük szépen a profi tanácsokat! Az újabb adagokat már ez alapján kevesebb gyümölccsel ágyaztuk meg. Kb egy hónap telt el azóta és mintha egyre erősödne a pálinka, talán a gyümölcsöktől, talán csak mi érezzük így...

Bejegyzés: Ágyas pálinka

marcsi72 2010.05.07. 15:01:44

Mi lett a dióporral, sikerült felhasználni?
Tök jó, hogy a férjed is 'zöld', az enyémet néha nehéz meggyőzni...

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

Narancshab 2010.04.09. 15:19:29

A diók után könnyű tisztítani a zsákocskát, csak a porral vagyok gondban. Gyakorlatilag "sár" lesz belőle. Meg azt sem tudom elképzelni, hogy úgy be tudom kötni a zsákot, hogy a por ne jöjjön ki belőle. Ha meg túl szoros, lehet, hogy ki nem tudom bogozni...
Az én férjem teljesen odáig van a diótól. Ő nem akarja megérteni, miért nem jó nekem így a mosogatás. Márpedig nem jó érzés, az biztos, de hát persze nem ő mosogat, és mint tudjuk, kibicnek semmi sem drága! :-)
Szép napot Nektek!

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

marcsi72 2010.04.09. 09:55:37

Szia Zita,

A doboz felét mosáshoz használtam, csak egy kicsit kellett összetörni a diókat, így a zsákocskákat egyszerű volt tisztítani. A maradékból lett a mosogatószer. Jó, hogy szépen kiszedett Nálatok minden koszt, én a 'ház urát' nem tudom meggyőzni...

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

Narancshab 2010.04.09. 09:48:12

Szia!
És végül mire tudtad elhasználni? Én a mosódiós mosással meg vagyok elégedve. Bár most épp ott tartok, hogy elhasználom a még itthon lévő mosószereket, de utána végleg átállok a diókra. A gyerekeim koszos, játszóruháin teszteltem, és szépen kihozta a koszt belőlük. Igaz, adtam hozzá mosószódát is, a fehérekhez meg mindig teszek nátrium-perkarbonátot.
De vettem mosódióport, hogy tisztítószert készítsek belőle, de így nem tudom, akarom-e igazán. mosni a porral biztos nem fogok, mert nem szeretnék "saras" textil zsákocskákat pucolni. Te végül mire használtad? Vagy mosogatásra használtad el?

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

marcsi72 2010.04.09. 09:34:39

Szia!

Nekem is ez volt vele a bajom. Szinte egyáltalán nem habzott, és csak öntöttem a szivacsra a löttyöt, pont mint Te... Persze hamar elfogyott. Lehet, hogy lehetne adni hozzá valami habzóanyagot, de nem tudom, hogy van-e ilyenből környezetbarát. Azért készült eredetileg a lötty, mert a mosódióval mosást Miki nem szerette, szerinte nem mosott olyan jól, mint a vegyszerek, így kezdeni kellett valamit a megmaradt diókkal.

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

Narancshab 2010.04.08. 11:04:37

Szia Marcsi!

Milyen módszerrel mosogatsz? Tegnap én is elkészítettem a mosogatószert. Igaz, én mosódió porból. A hatásával nincs semmi bajom, de olyan rossz érzés vele mosogatni. Mintha csak tiszta vízzel mosnám az edényeket. Ezért folyamatosan öntöm a szivacsra a löttyöt... Nem lehetne valahogy mosogatószer szerűvé tenni? Vagy Te a mosogatóvízbe öntesz belőle? Mennyit?

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2010.02.09. 17:50:20

Azt hiszem ügyes a technológia, és hogy még jobb lehessen néhány gondolat. Arra érdemes különös figyelmet fordítani, hogy az aszalt szilvára csakis jó minőségű szilvapálinka kerüljön, és a termék fogyasztási alkohol tartalma ne legyen 40 %-nál magasabb. Nincs rá szükség, mert ebben az alkohol tartományban tisztán,érzékelhetően, jól kijönnek a szilvás tipikusságok. A 2 hónapos kivonatolási időt nyugodtan meglehet nyújtani, nem árt, sőt használ.Egyébiránt a gyümölcságyat, a térfogatra számítva 15 %-ra érdemes beállítani, tehát 15 % gyümölcsöt kell "beágyazni", így a 2-3 hónapot követően az ital komplexitása jelentősen megnő, kellően illat és íz gazdag lesz. Kellemes ágyazást, sikert kívánok!

Bejegyzés: Ágyas pálinka

marcsi72 2010.02.05. 22:32:40

Ime a mai (feb.5) turmix: 1 banán, 1 alma, 1 körte, 2 kiwi, i narancs, 20 dkg mirelit málna). Érdemes kipróbálni ezt is, az íze lágyabb, de nagyon finom.

Bejegyzés: Gyümölcsturmix

soskati 2010.02.05. 22:28:55

Hol lehet mosódiót termeszteni?

Most komolyan, ez mit jelent? Dió dió? Dobozban??? Hol kapható?

Bejegyzés: Mosogatószer mosódióból

soskati 2010.02.05. 22:28:25

Nagyon jól néz ki! ... és biztos finom is volt.

Fogászati beavatkozás nélkül is érdemes gyümölcsturmixot fogyasztani. Én szoktam még hozzátenni egy nyerstojást és egy kis mézet. Isteni!

Bejegyzés: Gyümölcsturmix
süti beállítások módosítása