aug
16

Ágyas pálinka 2010

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 10:00 am

Az idei ősz ágyas pálinkái (egyelőre) balról jobbra:

- mézes-mazsolás: 10 dkg mazsola, 2 evőkanál méz, kb 1 liter vegyespálinka

- szilva: 12 szem félbevágott aszalt szilva, kb 1 liter szilvapálinka

- barack: 12 szem fölbevágott aszalt barack, kb 1 liter barackpálinka

- datolya-füge-citrom: fél citrom szeletelve, 7-8 szem aszalt datolya és füge, kb 1 liter barackpálinka.

Sompálinka tavalyi tanácsát követve idén kevesebb gyümölcsöt tettünk az üvegekbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr262223706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sompalinka · http://sompalinka.blog.hu/ 2010.08.16. 22:14:32

Gratulálok, egyre jobb lesz a technológia!
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kivonatolási fázisban (ágyazás alatt), az illat és ízanyagok diffúziója rendkívül változatos, és a hatékonysága sok mindentől függ. Ezért az idő függvényében, a kivonatolási folyamatban, az ital rendkívül vegyes illat és ízérzetet kelthet, ami természetes! Idő kell, amíg az alkotók "összeérnek", a belső egyensúlyi állapot stabilizálódik. Szóval idő kell a harmonikus állapot kialakulásához, nem szabad siettetni a folyamatot! Megéri várni!

Amire nagyon érdemes figyelni, az az aszalt gyümölcsök előállítási technológiája, mert meglepődhetünk, ha mondjuk erősen szúrós illatképpel találkozunk a végén! Ez például azért lehet, mert kémiai anyagokat használnak az eltarthatóság miatt!

Hasznos, ha igazi ősi módszerrel, szárítással aszalt gyümölcsöt használunk. Ez a korrekt megoldás! Ekkor nem ér meglepetés bennünket! További eredményes kreativitást kívánok, egyben elnézést a mostani terjedelemért!
süti beállítások módosítása