feb
5

Otthoni cuccok maradékokból

Címkék: varrás | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

maradek_polo_1.jpgPróbálom felhasználni a dzsörzé és futter anyagaim összes maradékát. Persze ezekben lehet lehet kimenni az utcára, se mások szeme elé kerülni (kivéve Miki), de itthonra jók, kényelmes és vidám mind. Ja és nem foglalják a maradékok többet a helyet a fiókban...

Pólók 1-2: modell: Burda 2014/7. 114, anyagok: elasztikus dzsörzé (pamut, bambusz, viszkóz), elasztikus pamutfutter

A halas póló mintája szerint készültek: raglánujjú, enyhén karcsúsí­tott, a háta közepén varrással, a nyakpánt dupla réteg (szélesebbre szabtam, mint az eredeti modell volt). Ez a szabásminta ideális a maradékok felhasználásához, mert a nyakpánt és az ujja is kijön kisebb darabkákból.

Az első póló nyakpántja és ujja a csíkos póló maradékából készült, az eleje az átkötős felső anyagából, a háta a cipzáras pulóveréből. Ez a futter a legvékonyabb, épp csak egy picit vastagabb, mint a dzsörzék, elmegy pólónak is.

A második póló ujja a geometrikus mintás top maradékából van, a nyakpánt a kék melegítőalsó maradékából, az eleje viszkózdzsörzé (a "fő" top még nincs kész), a háta bambuszdzsörzé (a virágos dzseki kapucni bélésének anyaga).

Póló 3: modell Burda 2013/1. 125, anyagok: elasztikus pamutdzsörzé és futter

Ez már nagyon maradék, az eleje nem is teljesen jött ki egyszínű anyagból, ezért a mintással (ebből) toldottam ki. Az ujja a halas póló maradéka, az eleje a cipzáras pulóver maradékából (abból az anyagból sokat vettem), a háta kék melegítőalsó maradékából. A nyakpánt készen vett dzsörzé ferdepánt.

Melegítőalsó: modell: Burda 2001/12. 130, anyagok: elasztikus pamutdzsörzé-műszál keverék (sötétkék), elasztikus pamutfutter (türkiz)

Az eleje a türkiz futterből készült (a cipzáras pulóver maradékából), a farzseb szintén, a háta sötétkékből (a kék melegítőalsó maradékából). A derékpánt belseje a sötétkék anyagból van. A megkötőt egy régi alsóból mentettem ki.

Ezeket is párhuzamosan varrtam, a fehér mintás nyakpántokat akkor, amikor az overlockban épp fehér cérna volt, a raglán ujjakat akkor hajtottam fel, amikor a másik gépben épp ikertű és fehér cérna volt (a 3 póló befejezésekor), stb. Hetekig félkészen lógtak a szekrényben, mire végre befejeztem őket. Persze ezeket könnyű másféle sorrendben varrni, nem is kell hozzájuk leírás, egyszerű mind és sokszor megvarrtam már őket.

maradek_polo_1_hata.jpg

maradek_polo_2.jpg

maradek_polo_2_hata.jpg

maradek_polo_3.jpg

maradek_polo_3_hata.jpg

maradek_nadrag.jpg

maradek_nadrag_hata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr5118257625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása