már
27

Banánlekvár

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

bananlekvar.jpgHozzávalók:

2.5 kg banán, 1 l víz, 1 kg cukor, fél citrom leve, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál dzsemtartósító

Feltesszük a vizet a cukorral, forráskor beletesszük az apróra vágott banánokat. Beletesszük a citrom levét és közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik és összeszottyad. Végül a fahéjjal ízesítjük és belekeverjük a dzsemtartósítót.

Még forrón töltsük a lekvárokat az üvegekbe, a tetejükre rakjunk celofánt és zárjuk le. Fordítsük fejre őket egy kis időre, aztán rakjuk a szárazdunsztba.

Recept innen: https://egyszerugyorsreceptek.com/banan-lekvar-el-se-tudom-mondani-milyen-finom-lett/

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr4818075602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása