júl
26

Túrófagyi Miki módra

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

turofagyi.jpgMivel nyár van és meleg, Miki kitalált egy új fagyit, ami nagyon ízlik mindkettőnknek. Nem túl édes, jól kijön benne a túró íze a citromhéjal és a csokival. Mivel itt nem lehet azotthon megszokott túrót kapni (a finn boltokban), ezért készül a fagyi cottage cheese-ből.

Hozzávalók: 50 dkg raejuusto (cottage cheese), 30 dkg natúr joghurt, 10 dkg karppisokeri (helyettesíthető édesítőszerrel vagy normál cukorral), 2 dl habtejszín, 9 db édesítőtabletta, 2 citrom héja reszelve, 3 dkg étcsoki reszelve

Az édesítőtablettákat porrá törjük, merülőmixerrel simára keverjük a többi hozzávalóval, a csokit csak a végén adjuk hozzá és a fagyigépben elkészítjük. Az adag olyan fagyigéphez készült, aminek 1 literes tálja van.

turofagyi_tal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr8516637632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása