Még tavaly próbáltuk ki ezt, amikor a beszedett kaprot beraktuk a fagyasztóba (apróra vágva), de sajnáltuk kidobni a szárát, annyira illatozott. Rövidebbre vágva üvegbe raktuk (jó sűrűn), színig töltöttük napraforgóolajjal és beraktuk a tárolóba. Kb egy hete vettük elő, szerencsére semmi baja nem volt. Miki pár szelet padlizsánt bekent vele grillezés előtt, ekkor derült ki, hogy az olaj szépen átvette a kapor ízét (és kicsit zöldes színű lett). Persze kidobtam az összes szárat, az üveget a hűtőben tartjuk. Használtuk ráksalátához is, ezzel készült a házi majonéz, illik hozzá.
A majonéz receptje:
Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1/4 tk só, 3/4 tk mustár, 1 1/2 dl kapros olaj, 1 tk citromlé. A botmixer műanyag poharába tesszük az összes hozzávalót és a botmixerrel egyenletesre keverjük.
Eredeti recept itt: https://www.youtube.com/watch?v=rzj-iNCMiaA