jún
28

Kapros fűszerolaj

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

kapros_olaj.jpgMég tavaly próbáltuk ki ezt, amikor a beszedett kaprot beraktuk a fagyasztóba (apróra vágva), de sajnáltuk kidobni a szárát, annyira illatozott. Rövidebbre vágva üvegbe raktuk (jó sűrűn), színig töltöttük napraforgóolajjal és beraktuk a tárolóba. Kb egy hete vettük elő, szerencsére semmi baja nem volt. Miki pár szelet padlizsánt bekent vele grillezés előtt, ekkor derült ki, hogy az olaj szépen átvette a kapor ízét (és kicsit zöldes színű lett). Persze kidobtam az összes szárat, az üveget a hűtőben tartjuk. Használtuk ráksalátához is, ezzel készült a házi majonéz, illik hozzá.

A majonéz receptje:

Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1/4 tk só, 3/4 tk mustár, 1 1/2 dl kapros olaj, 1 tk citromlé. A botmixer műanyag poharába tesszük az összes hozzávalót és a botmixerrel egyenletesre keverjük.

Eredeti recept itt: https://www.youtube.com/watch?v=rzj-iNCMiaA

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr8616601556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása