júl
20

Kovászos uborka

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

kovaszos_uborka.jpgHozzávalók (3 literes üveghez): 1.5-2 kg uborka, 1 fej fokhagyma, 3 l víz, 1 csokor kapor, 1 szelet kenyér, 3.5 ek só

Az uborkát megmossuk, a két végét levágjuk, bevágjuk majdnem végig, majd keresztben a másik végéről is. A kapor felét az üveg aljára tesszük, rá az uborkát, az egész gerezd, tisztított fokhagymákat és a kapor másik felét. A vizet felforraljuk a sóval, az üvegbe öntjük, hogy tele legyen. A tetejére tesszük a kenyeret, lezárjuk és napos helyre rakjuk. Ha csökken a víz szintje, a maradék sós vízből pótoljuk. Pár nap alatt elkészül.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2815973058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása