júl
13

Pacalpörkölt bográcsban

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

pacalporkolt.jpgHozzávalók: 5.5 kg pacal, ecet, 2 babérlevél, 2 ek olaj, 6 ek édesnemes pirospaprika, 6 szem egész bors, só, 4 gerezd fokhagyma, 6 nagy vöröshagyma, 2 ek őrölt kömény, 1.5 ek őrölt csípős paprika, 5 leveskocka, 1 ek őrölt bors, kevés gulyáskrém, 3 paradicsom, 2 pirospaprika

A pacalt itt fagyasztva lehet kapni, egészben vagy félbevágva, nincs előfőzve.

A kiengedett pacalt megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. Ecetes vízben áztatjuk kétszer, váltott vízben, majd kétszer ecet nélkül, az áztatóvizeket kiöntjük. Előfőzzük: a vízbe teszünk 2 kk sót, 6 szem egész borsot, 2 babérlevelet és 2 ek olajban elkevert 2 kk édes pirospaprikát, 20 percig forraljuk (a szaga nagy része elmegy ettől).

A hagymát félbe, majd keskeny szeletekre vágjuk, a bográcsban pörköltalapot készítünk a többi hozzávalóból, a pacalt kb 3 órát főzzük benne lassú tűzön.

Eredeti receptek innen: https://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/pacalporkolt, Pataji pacalpörkölt (Receptvarázs Szabadtűzön, Aquila Könyvkiadó, 2004.)

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr9815907126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása