Kipróbáltuk a pitypangmézet, de őszintén szólva nem lett kedvenc...
Hozzávalók: 3 dupla marék pitypangvirág, 14 dkg cukor, citromhéj
A pitypangvirágokat akkor kell leszedni, amikor már teljesen ki vannak nyílva. Ezután a zöld szárrészeket lecsípni, majd szűrőbe tenni, megmosni, majd alaposan lecsepegtetni. Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel, és hozzáadni a kifilézett, feldarabolt citromot.
Ezután felforralni, majd alacsony hőfokon, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz, kb. egy órán át főzni. Végül szűrőn átszűrni, majd a virágokat és a citromot gyengéden kinyomkodni. Ezután a visszamaradt léhez hozzáadni a cukrot, majd visszatenni a tűzre, és néha megkeverve, alacsony hőfokon, hogy éppen csak gyöngyözzön, 30 percig főzni. Az elkészült főzetet, forrón üvegekbe tölteni, majd légmentesen lezárni. Ezután száraz dunsztba tenni, majd teljesen kihűteni.