jún
29

Pitypangméz

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

pitypangmez.jpg

Kipróbáltuk a pitypangmézet, de őszintén szólva nem lett kedvenc...

Hozzávalók: 3 dupla marék pitypangvirág, 14 dkg cukor, citromhéj

A pitypangvirágokat akkor kell leszedni, amikor már teljesen ki vannak nyílva. Ezután a zöld szárrészeket lecsípni, majd szűrőbe tenni, megmosni, majd alaposan lecsepegtetni. Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel, és hozzáadni a kifilézett, feldarabolt citromot.
Ezután felforralni, majd alacsony hőfokon, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz, kb. egy órán át főzni. Végül szűrőn átszűrni, majd a virágokat és a citromot gyengéden kinyomkodni. Ezután a visszamaradt léhez hozzáadni a cukrot, majd visszatenni a tűzre, és néha megkeverve, alacsony hőfokon, hogy éppen csak gyöngyözzön, 30 percig főzni. Az elkészült főzetet, forrón üvegekbe tölteni, majd légmentesen lezárni. Ezután száraz dunsztba tenni, majd teljesen kihűteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2815808654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása