jún
22

Kecskesajtos pogácsa

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

kecskesajtos_pogacsa.jpg

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 25 dkg vaj, 5 dkg élesztő, 1.5 dl tej, 0.5 teáskanál cukor, 1 ek só, 25 dkg kecskesajt, 1 dl joghurt, 25 dkg füstölt sajt, 10 dkg reszelt sajt (a tetejére), 1 tojás (a kenéshez) 
 
Az élesztőt a langyosra melegített tejben csipet sóval és a cukorral felfuttatjuk. Ezt a többi összetevővel (a tejföl és a sajtok kivételével) összedolgozzuk alaposan. Minimum egy órán át kelesztjük letakarva, lehetőleg meleg helyen. Ha megkelt, lisztes táblán kinyújtjuk.
A tetejét megszórjuk füstölt sajttal. Összehajtogatjuk, hogy a sajt rétegekben legyen a pogácsában. Így további fél órán át kelesztjük letakarva meleg helyen. Ez után megint ki kell nyújtani a szaggatáshoz megfelelő vastagságúra (ki milyen magasan szereti). Bevagdossuk a tetejét késsel, kiszaggatjuk, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Eredeti recept innen: https://www.nosalty.hu/recept/abbahagyhatatlan-pogacsa

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr1715808652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása