Miki szeretett volna túrós sütit enni. Az észt boltban vett "rendes" túrót, olyan, mint a hazai. Az eredeti recepthez képest kevesebb cukor van benne, de elég ennyi is. Margarin helyett vajat használt, plusz tett bele házi (magozott) cseresznyebefőttet.
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 ek cukrozatlan kakaópor, 1/2 kk fahéj
50 dkg túró, 1.5 dl tejföl, 1 csomag vanília ízű pudingpor, 10 dkg porcukor, 2 dl cseresznyebefött (magvalt)
- A tészta hozzávalóit tálba tesszük, kézzel eldolgozzuk – megkapjuk a morzsát. A tészta felét sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába tesszük.
- A túrót elkeverjük a tejföllel, a kevés tejben megfőzött vaníliapudinggal, cseresznyével és porcukorral. Ráöntjük a tepsiben lévő morzsára, majd rászórjuk a maradék morzsát.
- 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 percig sütjük.
Eredeti recept innen: https://www.topreceptek.hu/recept/morzsaszelet-turos-tejfolos-pudingos-kremmel-r1849