júl
8

Cseresznyebefőtt

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

cseresznyebefott.jpegKaptunk pár kiló cseresznyét, de nagyon kevés időnk volt eltenni, ezért kipróbáltuk ezt a receptet. Eredetileg nem kell hozzá nátrium-benzoát, de a biztonság kedvéért tettünk bele egy kicsit. Késő este készült, éjszakára a sütőben hagytuk, de még reggelre sem hűlt ki teljesen.

Hozzávalók:

3 kg cseresznye, kb 20 dkg cukor, kevés nátrium-benzoát, 2 l víz
A leöblített üvegeket vizesen 3 percre mikróba helyezzük, és a legmagasabb fokozaton járatjuk. Ezzel elvégeztük a csírátlanítást.
A cseresznyét kiválogatjuk, csak az egészséges szemeket használjuk, alaposan megmossuk, ami azt jelenti, hogy az első vízben 15 percig áztatjuk, majd kétszer átöblítjük és lecsepegtetjük.
Ezután üvegekbe rakjuk, az üvegek alját jól megütögetjük, hogy elrendeződjenek a szemek, és minél több férjen bele. Jól megrakhatjuk, mert a szemek zsugorodni fognak.
Minden üvegbe 4 evőkanál cukrot szórunk, egy késhegynyi nátrium-benzoátot, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Lezárjuk a csavaros fedővel, ami alá befőző fóliát helyezünk. Az üveg fejre állításával meggyőződünk arról, hogy az üveg nem ereszt.
Az üvegeket ezután egy magas falú tepsibe rakjuk, felöntjük hideg vízzel, majd 180 fokon 40 percig "sütjük". Végül hagyjuk kihűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr9814910660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása