Miki sütötte, az eredeti receptet regenorosította, de úgy még kicsit száraz lett. Ebbe a változatba tett rebarbarát is, ez nagyon finom.
Hozzávalók: 26 dkg rizsliszt, 1 kk sütőpor, 0.5 kk szódabikarbóna, 15 dkg nyírfacukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom (leve és reszelt héja), 2 dl zabjoghurt (vegán), 2 db tojás, 0.5 dl ghí, 10 dkg rebarbara (fagyasztott, kiolvasztva)
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát a cukorral és a citrom reszelt héjával. Egy másik tálban a tojást kissé felkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a ghít, a citrom levét és a rebarbarát, majd a lisztes keverékhez vegyítjük.
A masszát a muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk és előmelegített sütőbe toljuk. Kb 15 perc alatt sül meg 180 fokon.
Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát a cukorral és a citrom reszelt héjával. Egy másik tálban a tojást kissé felkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a ghít, a citrom levét és a rebarbarát, majd a lisztes keverékhez vegyítjük.
A masszát a muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk és előmelegített sütőbe toljuk. Kb 15 perc alatt sül meg 180 fokon.
Eredeti recept: https://www.nosalty.hu/recept/citromos-joghurtos-muffin