Hozzávalók:
A gyümölcsök héját zöldséghámozóval vékonyan távolítsuk el, majd vágjuk gyufaszál vastagságúra. A narancs és a citrom belső, vékonyabb, fehér héját, és a fehér csutkarészt is távolítsuk el. A gyümölcshúst felkockázzuk, a citromot kisebbre, a narancsot nagyobbra.
A vízbe öntsünk egy kiló cukrot, adjuk hozzá a vékonyra szelt narancs- és citromhéjat, majd lassan, állandó keverés mellett forraljuk fel, aztán közepes lángon főzzük egy órát. Ezután beletesszük a maradék cukrot, a gyümölcshúst és jól összekeverjük, majd kb 6 órát főzzük lassú tüzön. Végül belekeverjük a dzsemfixet.
A dzsemet frissen mosott üvegekbe merjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, celofánt teszünk rá, rácsavarjuk a tetőt, pár percre fejjel lefelé állítjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, kb két napig.