jan
27

Narancslekvár

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 1:53 pm

narancslekvar.jpgHozzávalók:

10 kg narancs, 4 db citrom, 3 kg cukor, 3 zacskó dzsemfix, 1 liter víz

A gyümölcsök héját zöldséghámozóval vékonyan távolítsuk el, majd vágjuk gyufaszál vastagságúra. A narancs és a citrom belső, vékonyabb, fehér héját, és a fehér csutkarészt is távolítsuk el. A gyümölcshúst felkockázzuk, a citromot kisebbre, a narancsot nagyobbra.

A vízbe öntsünk egy kiló cukrot, adjuk hozzá a vékonyra szelt narancs- és citromhéjat, majd lassan, állandó keverés mellett forraljuk fel, aztán közepes lángon főzzük egy órát. Ezután beletesszük a maradék cukrot, a gyümölcshúst és jól összekeverjük, majd kb 6 órát főzzük lassú tüzön. Végül belekeverjük a dzsemfixet.

A dzsemet frissen mosott üvegekbe merjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, celofánt teszünk rá, rácsavarjuk a tetőt, pár percre fejjel lefelé állítjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, kb két napig.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr8914580022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása