sze
17

Peszto lefagyasztva

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

pesto_fagyasztoba.jpgHozzávalók: 70 dkg bazsalikom (vagy 35 dkg bazsalikom és 35 dkg menta), 30 dkg fenyőmag (vagy 15 dkg fenyőmag és 15 dkg napraforgómag), 3 fej fokhagyma, 6 dl olívaolaj, 40 dkg reszelt parmezán sajt, só, bors

A fenyőmagot 200 fokra előmelegített sütőben 5-10 percig pirítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. A bazsalikomot mély tálba tesszük, ráöntjük a fenyőmagot, a fokhagymát és az olívaolajat. Merülőmixerrel (és türelemmel) egyenletes péppé keverjük. Belekeverjük a sajtot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kis dobozokba adagolva lefagyasztjuk.

Recept: http://www.femina.hu/recept/pesto.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr8714179743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása