aug
27

Almabefőtt

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

almabefott.jpgHozzávalók:

15 kg alma, 2 kg cukor, nátrum-benzoát, 3 citrom, citromlé, fahéj, szegfűszeg
Az almát megmossuk, kimagvaljuk, meghámozzuk, darabokra vágjuk, az üvegekbe rakjuk. 11 liter vízbe tesszük a cukrot, felforraljuk, hozzáadjuk a citromlét és a fűszereket. Minden üveg tetejére teszünk egy szelet citromot, felöntjük a főzővízzel, hogy teljesen tele legyenek, egy késhegynyi tartósítószert és celofánt teszünk rá, rácsavarjuk a tetőt és pár percre a feje tetejére állítjuk. Forró (gyöngyöző) vízben kidunsztoljuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, kb 2 napig.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2014170165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása