máj
24

Csokifagyi Regenor módra

Címkék: konyha Regenor | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

regenor_csokifagyi.jpgHozzávalók: 2 doboz konzerv kókusztej (nem light), 1 csipet só, 3 ek xilit (nyírfacukor), 1 púpozott ek kukoricakeményítő, 10 dkg cukormentes étcsoki

Fél doboz kókusztejet félreteszünk, a többit kevergetve felmelegítjük a xilittel, kockákra tört csokival és a sóval, hogy csomómentes legyen (azaz feloldódjon a kókusztej zsírja), de ne forrjon. A félretett kókusztejet simára keverjük a keményítővel, majd a többi kókusztejhez öntjük. 6-8 percig közepes lángon, folyamatosan keverve melegítjük, de ne forrjon. Levesszük a tűzről, ha szükséges, merülőmixerrel simára keverjük és hagyjuk kihűlni. Ha szobahőmérsékletűre hűlt, hűtőben tartjuk legalább 3 órán át és a fagyigépben elkészítjük. Kis poharakba vagy csészékbe adagolva érdemes a fagyasztóba tenni.

A keményítő miatt rövidebb ideig kellett a fagyigépben kevertetni, mint a tejszínes fagyikat.

Eredeti recept innen: http://www.thekitchn.com/how-to-make-vegan-ice-cream-cooking-lessons-from-the-kitchn-204755

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2713879764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása