Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 szárított élesztő, 5 dl tej, 4 tojás, 10 dkg vaj, 1 csipet só, 1 kk vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 10 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs
Az élesztőt kevés cukorral 2 dl langyos tejben megkelesztjük. A langyos vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal, hozzákeverjük az élesztőt, a sót, vaníliás cukrot, lisztet. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy langyos tésztát kapjunk. Végül belekeverjük a mazsolát és a gyümölcsöt, majd kivajazott kuglófformában, langyos helyen a duplájára kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
Eredeti recept: Horváth Ilona: Szakácskönyv, Vince Kiadó, 1998.