Hozzávalók: 3/4 l tej, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, 40 dkg rizs, 4 tojás, 10 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 1 ek liszt, só, eper-málna lekvár
A tejet 1/4 l vízzel, a vajjal, cukorral és egy csipet sóval felforraljuk, beledobjuk a rizst és lassú tüzön, állandó keverés közben puhára fözzük (mire megfö, felszívja az egész folyadékot). Ha langyosra hült, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a megáztatott, lecsepegtetett, lisztbe hempergetett mazsolát, a reszelt citromhéjat, majd ha teljesen kihült, óvatosan a habbá vert tojásfehérjéket. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett jénai tálba simítjuk és elömelegített sütöben 10 fokon 40-45 percig aranybarnára sütjük. Lekvárral kínáljuk.
Recept innen: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sütemény és torta