Hozzávalók: 10 dkg reszelt parmezán, 1 dl dió, 1 dl aszalt paradicsom, 7.5 dkg vaj, 2 tojás + 1 tojás sárgája, 3 dl liszt, 1 kk sütőpor, 1 kk szárított bazsalikom, 1 kk só
A diót megdaráljuk, a paradicsomot lecsöpögtetjük az olajtól és apró darabokra vágjuk. A lisztet, sütőport, bazsalikomot, sót összekeverjük, beletesszük a diót és a sajtot. A tojásokat enyhén felverjük, belekeverjük a megolvasztott vajat és a paradicsomot. Összegyúrjuk, egy 5 cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 20 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni. 1 cm vastag szeletekre vágjuk ferdén, majd 100 fokos sütőben 2 órát szárítjuk, majd a kikapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni. Fémdobozban 2 hétig eláll.
Recept innen: Yhteishyvä Ruoka 6/2017