A szüleimtől kaptunk szuperfinom vörös- és fokhagymát szépen összefonva. A petrezselyemzöld saját termés, lefagyasztottuk. Miki több receptből gyúrta össze és regenorosította a receptet.
Hozzávalók: 4 fej fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, 5 ek zsír, só, bors, 2 l víz, 2 leveskocka, 5 ek rizsliszt, 1 kk rozmaring, 1 kk kakukkfű, 1 marék petrezselyemzöld, 1 ek ghí, 1 dl növényi tejföl, 2.5 dl növényi tejszín
A vízből és a leveskockából alaplevet csinálunk. A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, rászórjuk a lisztet, elkeverjük. Rárakjuk a fűszereket és a ghít, felöntjük az alaplével. Kb 30 percet főzzük, majd botmixerrel simára turmixoljuk. A tejfölt és a tejszínt elkeverjük, a levesbe öntjük, egyszer felforraljuk. Pirított gluténmentes kenyérkockával tálaljuk.