Az előző Regenor kúra alatt vettünk egy csomag csicseriborsólisztet, de a nagy része még mindig megvolt. Ehhez kerestünk egy olyan receptet, amit könnyű regenorosítani és jó eséllyel ízleni fog nekünk.
Hozzávalók:
1 kávéskanál feketekömény, só ízlés szerint, 1,5 teáskanál kurkuma, 1,5 teáskanál garam masala, 3 db chili (zöld, elhagyható), 1 kk chili (pirospaprikával helyettesíthető), 4 dl zsír (a sütéshez)
Annyi vizet adagolunk hozzá, hogy egy sűrű, csomómentes masszát kapjunk, ami nem lefolyik, hanem nehezen, de leesik a fakanálról. Hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott zöld chilit (ez opcionális, elhagyható), és alaposan elkeverjük. Kb. 10-15 percig pihentetjük. Ez idő alatt a sónak köszönhetően a hagyma egy kis levet fog ereszteni, ami kissé felpuhítja a masszát. Ha túlságosan híg lenne, akkor kis lisztet szórjunk rá, és keverjük el. Felhevítjük a zsírt. Ügyeljünk rá, hogy csak akkor tegyük bele a fasírtokat, ha az már tényleg nagyon forró, ellenkező esetben leül a serpenyő aljára és odaragad. Egy evőkanálnyi adagot teszünk a forró zsírba, enyhén szétlapítjuk. Ha már minden oldala aranybarna, papírtörlőre szedjük.