nov
27

csicseriborso_fasirt.jpgAz előző Regenor kúra alatt vettünk egy csomag csicseriborsólisztet, de a nagy része még mindig megvolt. Ehhez kerestünk egy olyan receptet, amit könnyű regenorosítani és jó eséllyel ízleni fog nekünk.

Hozzávalók:

6 közepes db vöröshagyma, 30 dkg csicseriborsóliszt, 1 teáskanál édesköménymag, 1,5 teáskanál római kömény, 
1 kávéskanál feketekömény, só ízlés szerint, 1,5 teáskanál kurkuma, 1,5 teáskanál garam masala, 3 db chili (zöld, elhagyható), 1 kk chili (pirospaprikával helyettesíthető), 4 dl zsír (a sütéshez)
A liszthez hozzáadjuk a fűszereket, és elkeverjük. Ha egész köményt és fekete köményt használunk, azt mozsárban törjük össze kissé.
Annyi vizet adagolunk hozzá, hogy egy sűrű, csomómentes masszát kapjunk, ami nem lefolyik, hanem nehezen, de leesik a fakanálról. Hozzáadjuk a hagymát és az apróra vágott zöld chilit (ez opcionális, elhagyható), és alaposan elkeverjük. Kb. 10-15 percig pihentetjük. Ez idő alatt a sónak köszönhetően a hagyma egy kis levet fog ereszteni, ami kissé felpuhítja a masszát. Ha túlságosan híg lenne, akkor kis lisztet szórjunk rá, és keverjük el. Felhevítjük a zsírt. Ügyeljünk rá, hogy csak akkor tegyük bele a fasírtokat, ha az már tényleg nagyon forró, ellenkező esetben leül a serpenyő aljára és odaragad. Egy evőkanálnyi adagot teszünk a forró zsírba, enyhén szétlapítjuk. Ha már minden oldala aranybarna, papírtörlőre szedjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2413064714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása