Hozzávalók:
6 kg paradicsom, 1 kk nátrium-benzoát
A paradicsomokat megmossuk, keresztben bevágjuk és forrásban levő vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héját. Kétfelé vágjuk, kicsumázzuk. Mivel a paradicsomok belül picit kemények voltak, pár percet főztük őket. Ledaráljuk húsdarálón, majd paradicsompasszírozón átpasszírozzuk. Kb 5 percet főzzük. A tisztára mosott szörpös üvegekbe egy csipet nátrium-benzoátot teszünk, forrásban levő vizet öntünk rá, lezárva többször összerázzuk, majd kiöntjük a vizet. A levet az üvegekbe merjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, celofánt teszünk rá, rácsavarjuk a tetőt és száraz dunsztba tesszük két napra.
Eredeti recept innen: http://www.nosalty.hu/recept/paradicsomle-telire-tartositoszer-mentes