aug
10

Lecsó

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

lecso.jpgMivel a recept által előírt paradicsom nagyon kevés volt, beletettem az otthon levő sűrített paradicsom-konzerveket.

Hozzávalók:

70 dkg vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2,9 kg zöldpaprika, 2 kg paradicsom, 2 kis üveg sűrített paradicsom, 3 fakanál zsír, 2 kk nátrium-benzoát
A paprikát megmossuk, megtisztítjuk, hosszában negyedbe vágjuk és felszeleteljük. A paradicsomot megmossuk, egy percre forrásban levő vízbe tesszük és lehúzzuk a héját, utána feldaraboljuk. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk és fokhagymanyomón kipréseljük. A hagymát és a fokhagymát megpirítjuk a zsíron, rátesszük a paradicsomot, paprikát és a kevés vízzel elkevert sűrített paradicsomot. Pár percig főzzük. A lecsót az üvegekbe merjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, 1 késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk rá, celofánt rakunk a tetejére, rácsavarjuk a fedőt és száraz dunsztba tesszük. 15 kis üveggel lett.
Mivel az egyik barátnőnk nem eszik zsírt és csirkén kívül húst sem, a lecsó egy részét zsír helyett ghível csináltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr512723970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása