Mivel a bolti mustárokban olyan hozzávalók is vannak, amiket a Regenor tilt, csináltunk saját mustárt.
Hozzávalók:
16,4 dkg mustármag, 3 citrom, 1 dl víz, 1/2 ek só, 1 ek tárkony, 1/2 tk őrölt bors, 2 csipet fahéj, 1 csipet szerecsendió, 2 ek xilit (nyírfacukor), 1 gerezd fokhagyma, 1 kis hagyma
A mustármagot kávédarálón megdaráljuk, összekeverjük a vízzel és a citromok levével. Egy éjszakára állni hagyjuk szobahőmérsékleten.
Belereszeljük a hagymát, fokhagymanyomón átnyomjuk a foghagymát, hozzákeverjük a többi fűszert. Ha túl sűrű, adunk még hozzá vizet. Hűtőben tartjuk.
Eredeti recept innen: http://www.izletes.hu/martas/h