Keresgéltem keksz recepteket a neten, amik rizsliszttel készülnek, azaz könnyű a Regenorba illeszteni őket. Íme az első próbálkozások... Mivel mind száraz egy kicsit, teába mártogatva érdemes enni.
Kakaós
Hozzávalók:
50 dkg rizsliszt, 3 tk sütőpor, 1/2 tk só, 2 ek kakaó, 6 ek ghí, 10 dkg batáta, 2 dl rizstej, 3 tojás, 2 ek nyírfacukor (xilit), 1 vaníliarúd
A lisztbe keverjük a sütőport, cukrot, kakaót és sót. Megfőzzük és összetörjük a batátát. A vaníliarudat darabokra vágva megfőzzük a tejben, majd kidobjuk. A tojásokat enyhén felverjük, belekeverjük a rizstejet és a ghít. Összegyúrjuk az összes hozzávalót lágy tésztává. Diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk kb 2 centisre lapítva, egymástól 1-2 centi távolságra. 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük. A tetejére tehetünk csokiszószt (a kókuszkocka receptje szerint).
Eredeti recept innen: http://allrecipes.com/recipe/214999/lemon-ginger-scones-with-brown-rice-flour-and-agave-nectar/
Zöldcitromos
Hozzávalók:
50 dkg rizsliszt, 3 tk sütőpor, 1/2 tk só, 15 dkg ghí, 2 dl rizstej, 1 tojás, 1 ek nyírfacukor (xilit), 2 zöldcitrom
A lisztbe keverjük a sütőport, cukrot és sót. A tojást enyhén felverjük, belekeverjük a rizstejet és a ghít. A zöldcitromok héját lereszeljük, az egyiknek kicsavarjuk a levét, a másikat megtisztítjuk a hártyáktól és apróra vágjuk. Összegyúrjuk az összes hozzávalót lágy tésztává. Diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk kb 2 centisre lapítva, egymástól 1-2 centi távolságra. 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
Citromos-gyömbéres
Hozzávalók:
50 dkg rizsliszt, 5 tk sütőpor, 1/2 tk só, 10 dkg ghí, 2 dl rizstej, 1 tojás, 1 ek nyírfacukor (xilit), 1 citrom, 10 dkg friss gyömbér
A lisztbe keverjük a sütőport, cukrot és sót. A tojást enyhén felverjük, belekeverjük a rizstejet és a ghít. A citrom héját lereszeljük, az egyik felének kicsavarjuk a levét, a másik felét megtisztítjuk a hártyáktól és apróra vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük. Összegyúrjuk az összes hozzávalót lágy tésztává. Diónyi gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk kb 2 centisre lapítva, egymástól 1-2 centi távolságra. 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.