dec
19

Sütőtök-pite

Címkék: konyha Regenor | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

sutotokpite.jpgÉpp Regenor diétán vagyunk, szerencsére a sütőtök beleillik. Kerestem egy sütőtök-pite receptet és átalakítottam a Regenor szerint.

Hozzávalók:

25 dkg rizsliszt, 10 dkg ghí, 6 szem édesítőtabletta porrá törve, 1 kk szódabikarbóna, 2 db tojás, 1 csipet só, 40 dkg sült, héjától eltávolított sonkatök, 1 kk őrölt fahéj, 1 kk őrölt szerecsendió, 1 kk őrölt szegfűszeg, 1 kk őrölt gyömbér

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet, a szódabikarbónát, az édesítőszer felét és a sót összekeverjük, összegyúrjuk a ghível és 1 tojással. A tésztát kinyújtjuk, és a piteforma alját kibéleljük vele. 180 fokon 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből. Közben a sült sütőtököt villával összetörjük, belekeverjük a másik tojást, a maradék édesítőszert és a fűszereket. Az így kapott tölteléket az elősütött pitetészta közepére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. 180 fokon további 20-25 perc alatt készre sütjük.

Eredeti recept innen: http://www.mindmegette.hu/fuszeres-sutotokos-pite.recept

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr2412024055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása