Épp Regenor diétán vagyunk, ezért kókusztejjel iszom a kávét és ezen kívül is gyakran használjuk tej helyett. Miki megkóstolta ismerősöknél a házi készítésű kókusztejet, ami finomabb, mint a bolti, így mi is csináltunk.
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 5 dl forralt víz
- 7 dl hideg víz
A tejforraló edény aljába beleszórjuk a kókuszreszeléket, és vízforralóban forralt 5 dl vizet öntünk hozzá. Alágyújtunk, és még 1 percig forraljuk. 2 percre állni hagyjuk, majd hozzáöntjük a hideg vizet. Az egészet gyorsan turmixgépbe töltjük, és maximum fokozaton 3 percig járatjuk. Közben a tálra rátesszük a szűrőt, arra pedig ráborítjuk a gézlapot/konyharuhát. Amikor letelt a 3 perc, beleborítjuk az egészet a gézzel bélelt szűrőbe. Összefogjuk az anyagot a négy sarkánál és alaposan kicsavarjuk belőle a tejet. A nedves kókuszreszeléket sütőlemezre simítjuk és hideg sütőbe téve, azt 150 fokra állítva kb. 17-18 perc alatt kiszárítjuk.
Recept: http://paleokonyha.hu/10-perces-hazi-kokusztej-es-kokuszliszt-keszitese/