Épp Regenor diétán vagyunk, de azért szeretnénk néha sütit enni, ezért átalakítottuk a répatorta receptet.
Hozzávalók:
5 tojás, 4 kk fahéj, 4 kk kakaó, 1 kk őrölt gyömbér, 1 kk őrölt szegfűszeg, 1 csipet só, 3 ek nyírfacukor (xylit), 1 kk szódabikarbóna, 1 citrom, 50 dkg répa, 1.5 dl rizsliszt
A répát és a citrom héját lereszeljük apró lyukú reszelőn, a citrom levét kicsavarjuk és ráöntjük, belekeverjük a szódabikarbónát. A tojások sárgáját kikeverjük a nyírfacukorral, a répához keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a fűszerekkel, hozzákeverjük a répához. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, óvatosan a többihez keverjük. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb 40 percet sütjük (tűpróbáig).
A fagyasztóban is eláll.