Hozzávalók:
50 dkg sertéstarja, 30 dkg füstölt szalonna, 1.5 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, só, bors,
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez), 2 dl víz
A hússzeleteket megpaskoljuk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát megmossuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát szintén karikára szeljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Megfelelő nagyságú tepsit zsírral kikenünk, beleterítjük a burgonyát, rá a hagymát és ízlés szerint sózzuk. (Csínján bánjunk a sóval, hiszen a szalonna sós). Betakarjuk a húsokkal, amire a bevagdosott szalonnaszeleteket helyezzük.
Ráöntünk 2 dl vizet, alufóliával befedjük, mehet a sütőbe. 160 fokon 45 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát. Átforgatjuk a húst és a szalonnát, és készre sütjük 200 fokon. Ha az egyik oldala megpirult, megfordítjuk.
Recept innen: http://www.nosalty.hu/recept/sertestarja-parasztosan