Hozzávalók:
20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 20 dkg reszelt étcsoki, 1 tojásfehérje, 2 ek rum, 1 csipet só, 1/2 üveg meggybefőtt (magvalt meggyből), 10 dkg reszelt fehércsoki, 1 csipet só
A meggybefőtthöz adunk 2 ek rumot és 1-2 napig pihentetjük, majd leszűrjük.
Összekeverjük a diót, sót, porcukrot, étcsokit. A rumot és a tojásfehérjét a dióhoz adjuk és összegyúrjuk. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, a közepükbe egy-egy meggyet teszünk és reszelt fehércsokiba hempergetjük és 1-2 napig levegős helyen száradni hagyjuk.
(Recept: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sütemény és torta, 'Mozart golyó')