Hozzávalók:
35 dkg finomliszt, 1 csipet só, 1 kk sütőpor, 12,5 dkg cukor, 1 kk vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás, 7,5 dkg vaj, 3 cl lakritsi likőr, 15 dkg szilvalekvár, kevés tej, vaníliás porcukor
A lisztet, sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot és citromhéjat összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, összegyúrjuk a tojással és a likőrrel (az eredeti receptben ánizslikőr van). Ha puha, pár órát pihentetjük a hűtőben. Lisztezett deszkán/konyhapulton kb 5 mm vastagra nyújtjuk és 8 cm átmérőjű kerek formával kiszaggatjuk. Ha nagyon kemény a lekvár, kevés tejet hozzáadva villával összenyomjuk/pépesítjük. A korongok közepére púpozott kávéskanálnyi halmokat rakunk és a tésztát kettéhajtva villával lenyomkodjuk a széleit. Ha túl lisztes a széle, tojásfehérjével megkenjük előtte, hogy ne nyíljon szét. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól pár centire rakjuk (nekem 3 x 3 fért egy tepsire). Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk.
Eredeti recept: Lajos Mari - Hemző Károly: 99 sütemény és torta (Köznapi lekváros táska).