nov
16

Kecskesajtos pite

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

kecskesajtos_pite.jpg

Hozzávalók:

Mirelit vajastészta, 15 dkg kecske krémsajt, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2 nagy paradicsom, 1 csipet só, bors

A tésztát hagyjuk kiengedni, a tálat kivajazzuk és belenyomkodjuk a tésztát (pereme is legyen). Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig elősütjük. A tetejéte babot teszünk (vagy amikor emelkedni kezd, megszurkáljuk hústűvel).

A tojásokat villával felverjük, belekeverjük a kecskesajtot, a sót, borsot, tejfölt, az olvasztott, langyos vajat. Az elősütött tésztára rakjuk a keskeny szeletekre vágott paradicsomot, ráöntjük a sajtos keveréket és 180-200 fokon addig sütjük, amíg megpirul a teteje.

Eredeti recept innen és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr368035492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása