Hozzávalók:
30 dkg tehéntúró (maitorahka), 1 csomag vaníliás cukor, 18 dkg cukor, 3 db tojás, 1 citrom reszelt héja, 12 dkg finomliszt, 1 üveg (3 dl) ribizlidzsem, 1 ek vaj (a forma kikenéséhez), 1 ek zsemlemorzsa
A túrót 8 dkg cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszát. Rászitáljuk a lisztet, és azt is óvatosan beleforgatjuk. A formákat vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, majd kétharmadig megtöltjük őket a masszával, és a tetejére teszünk a ribizlidzsemből.
190 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük a felfújtakat.
Recept innen: Nosalty - Túrós-ribizlis felfújt