Hozzávalók:
Tésztához: 35 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 tojás, 1.5 dl olaj, 2 kk vaníliáscukor, 2 ek kakaópor, 4 dl kermaviili, 1 dl piima, 1 kk szódabikarbóna
Tetejére: 10 dkg maitorahka, 40 dkg cottage cheese, 6 dkg cukor, 10 dkg aszalt vörösáfonya, 2 tojás, 1 kk vaníliáscukor, 10 dkg vaj, kevés citromlé
A tésztához a lisztbe szitáljuk a kakaóport, belekeverjük a szódabikarbónát. A tészta többi hozzávalóját simára keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
A vajat felmelegítjük (puha legyen), kikeverjük a cukorral és a vaníliáscukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Belekeverjük a többi hozzávalót. A tésztára evőkanállal kis halmokat rakunk belőle.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 1 órát sütjük (tűpróbáig).
A túró sütéskor belemerül a tésztába, innen kapta a nevét a sütemény. Teljes kihűlés után szeleteljük.
A receptet egy barátnőmtől kaptam, aki szintén kapta valakitől... Az eredeti receptben vörösáfonya helyett mazsola van, kermaviili + piima helyett kefír, maitorahka + cottage cheese helyett pedig túró.