Hozzávalók:
5 kg ribizli, kb 3 kg cukor, 2 kk nátrium-benzoát, 3 kk borkősav
Gyümölcscentrifugában kipréseljük a ribizli levét. Hozzátesszük a cukrot, a borkősavat és a nátrium-benzoátot, jól elkeverjük.
Az elmosott üvegekbe egy csipet tartósítószert teszünk és forrásban levő vízzel félig öntjük. Lezárva alaposan felrázzuk, majd kiöntjük a vizet. A szörpöt az üvegekbe merjük/öntjük úgy, hogy teljesen tele legyenek, lezárjuk.
Kidunsztoljuk: egy nagy edénybe rakjuk az üvegeket, pár ujjnyi vizet öntünk alá és gyöngyözésig melegítjük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A címkéket Miki készítette.
Eredeti recept: http://www.mindmegette.hu/ribizliszorp-fozes-nelkul.recept