Hozzávalók:
- 60 ml olaj, 25 dkg apró szemű zabpehely, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg méz, 2 dl víz, 2 evőkanál Graham-liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál vaníliáscukor, 20-25 dkg csokoládé
Elkészítés: 2-3 literes, vastag aljú fazékba öntjük az olajat, és állandóan kevergetve addig pirítjuk rajta a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, amíg halványbarna, illatos nem lesz. A tűzről levéve fakanállal összedolgozzuk a mézzel, a vízzel, a sütőporral vegyített liszttel és a vaníliás cukorral. Féldiónyi gombócokat gömbölyítünk a masszából, majd a két tenyerünk között kilapítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. Kerülhetnek közel egymáshoz, mert sütéskor nem nőnek meg jelentősen. 170 fokra melegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor van készen, amikor láthatóan pirulni kezd a széle. A kelleténél tovább tartó sütéstől megkeményedik.
Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. A kekszek tetejére csurgatunk egy keveset.
Tipp: olajos falú mérőedényből könnyen, maradéktalanul kiönthető a méz, ezért a két hozzávaló kiméréséhez célszerű ugyanazt a poharat használni.
Recept innen: http://www.kifoztuk.hu/receptjeink/item/kokuszos-zabkeksz-csokoladesan