nov
2

Chilis csoki álom

Címkék: konyha | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

csilis csoki.jpgHozzávalók:

10-12 dkg keserű kakaópor (a kakaó minőségétől függően), 15 dkg vaj, 30 dkg kristálycukor, 12 dkg liszt vagy lisztérzékenyeknek ugyanennyi darált mandula vagy dió, 6 tojás, 1 dl olaj, 2 tk vanília aroma, 1/2 tk chilipor

Tálaláshoz: natúr joghurt, fahéj

Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű sütőformát, kerek tortaformánál 24 cm-est.

Egy edénybe beletesszük a vajat, felolvasztjuk, elhúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a kakaóport. Jöhet a chili óvatosan adagolva. Kóstolgassuk közben, akkor jó, ha nem érezzük kifejezetten az ízét, mert az majd a sülés közben jön elő. Egy tálban géppel összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, az olajat és a vaníliaaromát. Ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, homogénre keverjük, majd a tepsibe öntjük.
180 fokon előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tűpróba! Ez nem olyan krémes - ragacsos fajta, mint a brownie-k általában - bár lehet olyanra is sütni, ha előbb kivesszük a sütőből.
Joghurttal megcsorgatva, fahéjjal megszórva, még melegen tálaljuk.
Nekem a joghurt fahéjjal nem igazán jött be, talán csak joghurttal jobb lesz. Ki lehetne próbálni joghurt helyett vaníliafagyival is...

Recept innen: http://www.nosalty.hu/recept/chilis-csoki-alom

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr114871063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása