Kaptunk 20-30 kiló almát, 3 kilóból dzsem készült. Megkóstoltuk és mivel jól sikerült, íme egy kép és a recept.
Hozzávalók: 1 kg alma, 60 dkg cukor, 1,5 dl víz, 1 citrom reszelt héja, kevés fahéj, szegfűszeg, tartósítószer (nátrium-benzoát).
Elkészítése: Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és lereszeljük. Főzőedénybe tesszük. Meglocsoljuk a vízzel, és reszelt citromhéjjal, kevés fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük.
Lassú tűzön forraljuk 20 percig. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét, majd állandó keverés mellett 25 percig nagy lángon főzzük. Ha kellő sűrűségű lesz, üvegekbe töltjük, a tetejére tartósítószert szórunk, s ha langyosra hűlt, lezárjuk.
Recept innen: http://www.receptbarlang.hu/index.php/befozesalso/58-almadzsem-recept