Hozzávalók: 20 dkg vaj, 40 dkg cukor, 3 tojás, 30 dkg liszt, 3 kk sütőpor, 1 kk só, 2 ek kakaópor, 1.5 dl tej, 1 kk vaníliaaroma, 12.5 dkg étcsoki
170 fokra előmelegítjük a sütőt, egy 25 cm átmérőjű gyűrű alakú tortaformát kivajazunk (én szögletes formában sütöttem). Kikeverjük a puha vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat egyenként és a vaníliaaromát, tovább keverve. Összekeverjük a lisztet, sütőport, sót és kakaót, majd a tejjel és az olvasztott (vagy reszelt) csokival felváltva a vajhoz adjuk. 55-60 perci sütjük, amíg nem tapad tészta a beleszúrt hústűre. A formában hagyjuk hűlni 10 percig.
Recept innen: Jennifer Donovan: Suklaa (H.F.Ullmann 2008), 103. recept