Hozzávalók: 14 dkg cukor, 5 dl zsíros tej, 2 dl habtejszín, 20 dkg eper vagy málna, az eperhez narancsaroma vagy frissen facsart narancslé vagy pár csepp keserűmandula-aroma
A tejet, tejszínt és cukrot kevergetve forrásig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Levesszük a tűzről, belekeverjük a villával összetört epret vagy málnát, merülőmixerrel simára keverjük. Ha eperből készül, hozzáadjuk a narancslevet vagy az aromát (enélkül kicsit jellegtelen az íze, nem olyan zamatos, mint a málna).
Szobahőmérsékleten hagyjuk lehűlni, majd hűtőben tartjuk legalább 3 órán át és a fagyigépben elkészítjük.
Fotó sajnos nincs, mindig előbb elfogy, minthogy lefényképezhetném...
Recept innen (kis változtatással): Peggy Fallon: Ice cream and frozen desserts, DK