Hozzávalók: 3 db siika (kb 90 dkg)
2 doboz mirelit seiti filé (fehér húsú halkocka)
5 fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db csöves paprika
2 evőkanál édesnemes pirospaprika
½ evőkanál csípős pirospaprika
A siika-kat megtisztítjuk (pikkelyeket lekaparjuk), fejét, farkát, uszonyait levágjuk és megmossuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, majd hidegre tesszük.
A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbevágjuk.A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd fazékban kevés olajon megdinszteljük és felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük a halfejeket, farkakat, uszonyokat és a seiti filé kockákat. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, megsózzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 2 órát főzzük, ez lesz az alaplé.
Kb 1 órás főzés után beletesszük az édesnemes és csípős pirospaprikát.
Az elkészült alaplevet leszűrjük és átpasszírozzuk, ha nincs más, akkor szűrőn keresztül.
Az átpasszírozott lét felforraljuk, beletesszük az eddig félretett halszeleteket és kb. 10 percig főzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.