Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 35 dkg csuszatészta (ha nincs, lasagna-tészta kisebbre törve), 15 dkg füstölt húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, só, 1 evőkanál pirospaprika, 15 dkg füstölt kolbász, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom
A szalonnát apró kockákra vágjuk és félig kiolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát is. Beletördeljük a tésztát, majd kissé világosbarnára pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, beledobjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, illetve a felkarikázott kolbászt. Elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 ujjnyira ellepje. Belekarikázzuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, sóval ízesítjük és lassú tűzön puhára főzzük. A főzés vége felé többször megrázzuk a bográcsot, így forgatjuk a slambucot.
(Forrás: Receptvarázs - Szabadtűzön, Aquila Könyvkiadó 2004, a sorrend kissé módosítva)