Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 4 tojás, 80 dkg kimagvalt meggy + a tetejére 10 dkg cukor (vagy egy 3-5 dl-s üveg magvalt meggy)
A meggyre szórjuk a cukrot majd enyhén kinyomkodjuk a levét (persze ha befőttből készül, akkor nem kell a cukor, csak le kell szűrni a levét). A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukor másik felével és óvatosan a vajhoz keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük (a képen levő 23 x 33 cm-s), a tetejére szórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percet (tűpróbáig) sütjük. A tepsiben pihentetjük pár percet.
(A recept innen van: Horváth Ilona: Szakácskönyv, Vince Kiadó, 1998)
Ha véletlenül nem lesz kemény a hab, jöhet egy kis sütőpor a lisztbe, ez is úgy készült...
Ez a gyors, egyszerű, mindig biztos siker sütike :-) Ezt az adagot tegnap reggel bevitte Miki az iskolatársaknak és mind egy szálig elfogyott, plusz négyen elkérték a receptjét... Most leírom ugyanezt finnül is, nekik.