Végre itt a fagyiszezon, íme a csokifagyink receptje (a fagyigéphez adott recept, kis változtatással):
Hozzávalók: 10 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 2.5 dl zsíros tej, 2.5 dl habtejszín, 20 dkg csoki (lehet tejcsoki, keserű vagy fehér)
A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, a tejet, tejszínt és a darabokra tört csokit kevergetve melegítjük, amíg a csoki felolvad. Apránként a tojáshoz öntjük és jól elkeverjük. Visszaöntjük a lábasba és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük egy kicsit, nem szabad forrnia. Ha fehér csokival készült, adhatunk hozzá gyömbérport vagy friss gyömbért reszelve.
Hűtőben lehűtjük (3-5 óra) és a fagyigépben elkészítjük.
Fotó sajnos nincs, mindig előbb elfogy, minthogy lefényképezhetném...