Kipróbáltam a hajdinaliszt dobozán levő receptet. Az íze nem az igazi, valószínűleg a kardamom miatt, de sokkal puhább és könnyebb, mint a rizslisztből készült kekszek.
Hozzávalók: 4 tojás, 1,5 dl xilit (nyírfacukor), 10 dkg ghí, 1 dl kókusztej, 3 dl hajdinaliszt, 1 tk sütőszóda, 1 tk szegfűszeg, 1 tk fahéj, 1 tk kardamom
A lisztbe keverjük a szódát és a fűszereket. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a tejet és a ghít. Összekeverjük a liszttel és sütőpapírral bélelt tortaformában 45 percet sütjük 175 fokra előmelegített sütőben. A tetejére tehetünk csokimázt (ld kókuszos kocka recept).
Eredeti recept innen: Keskisen myllyn Tattarijauho