nov
14

Kókusztej

Címkék: konyha Regenor | Szerző: marcsi72 | 12:00 am

kokusztej.jpgÉpp Regenor diétán vagyunk, ezért kókusztejjel iszom a kávét és ezen kívül is gyakran használjuk tej helyett. Miki megkóstolta ismerősöknél a házi készítésű kókusztejet, ami finomabb, mint a bolti, így mi is csináltunk.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 5 dl forralt víz
  • 7 dl hideg víz

A tejforraló edény aljába beleszórjuk a kókuszreszeléket, és vízforralóban forralt 5 dl vizet öntünk hozzá.  Alágyújtunk, és még 1 percig forraljuk. 2 percre állni hagyjuk, majd hozzáöntjük a hideg vizet. Az egészet gyorsan turmixgépbe töltjük, és maximum fokozaton 3 percig járatjuk. Közben a tálra rátesszük a szűrőt, arra pedig ráborítjuk a gézlapot/konyharuhát. Amikor letelt a 3 perc, beleborítjuk az egészet a gézzel bélelt szűrőbe. Összefogjuk az anyagot a négy sarkánál és alaposan kicsavarjuk belőle a tejet. A nedves kókuszreszeléket sütőlemezre simítjuk és hideg sütőbe téve, azt 150 fokra állítva kb. 17-18 perc alatt kiszárítjuk.

Recept: http://paleokonyha.hu/10-perces-hazi-kokusztej-es-kokuszliszt-keszitese/

A bejegyzés trackback címe:

https://marcsimiki.blog.hu/api/trackback/id/tr3011938753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása